На основание решение на ЦИК, Община Сливен нареди на бившия

...
 На основание решение на ЦИК, Община Сливен нареди на бившия
Коментари Харесай

Позитано 20: ЦИК сваля билбордове на Афузов в Сливен

 

На съображение решение на ЦИК, Община Сливен подреди на някогашния регионален шеф и претендент за кмет от Инициативен комитет - Минчо Афузов да отстрани пропагандните си материали от Сливен (билбордове, рекламни пана), оповестяват от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

 

Същият, в нарушаване на закона и изборните правила (чл. 185, алинея 1 от Изборния кодекс и т. 21 от Решение 2469 на ЦИК), употребява името, логото и знаците на Българска социалистическа партия, с цел да се популяризира в общината, декларират от " Позитано " 20.

 

Припомняме, че злоупотребата със знаците и името на партията провокира острата реакция на водача на Българска социалистическа партия – Корнелия Нинова, която съобщи: „ Минчо Афузов се пробва да се кандидатира за кмет на Сливен посредством машинация. Платил си е тлъста сума за билбордове, на които лъже, че е подсилен от Българска социалистическа партия като употребява цветовете, логото и името на партията. Обръщам се към всички сливналии: ще гласувате ли за човек, който занапред ви лъже и мами? Човек, който желае да завоюва гласа ви с машинация ще ръководи четири години с машинация “. Нинова добави, че сезират ЦИК, ОИК и прокуратурата за злоупотребата.

 

Решението за унищожаване на билбордове  влиза в действие неотложно и следва Афузов да отстрани въвеждащите в илюзия гласоподавателите пропагандни материали.

 

Напомняме, че Българска социалистическа партия има собствен формален претендент (ген. Кольо Милев) и общинска листа.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР